Fer excursions per la natura amb la canalla sempre és un bon pla familiar. A Catalunya tenim un munt de rutes senzilles i aptes per als més menuts que permeten descobrir món, fotografiar paisatges i viure aventures. En aquest post us deixem 5 excursions amb nens per Catalunya que segur que formaran part de la vostra llista de cap de setmana. 

 

Parc Natural del Pirineu

Comencem amb una ruta amb nens pel Parc Natural més extens de Catalunya. Sabeu de quin us estem parlant? Doncs sí: del Parc Natural de l’Alt Pirineu, on s’hi troba l’emblemàtica Pica d’Estats. Aquest parc combina paisatges de l’alta i mitja muntanya i és un paratge perfecte per passar-hi un o més dies en família. L’excursió que us proposem fer és Caminant pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, amb Guies Pallars. Es tracta d’una activitat genial per fer amb els més petits de la casa, ja que us permetrà conèixer el territori del Parc Natural de l’Alt Pirineu tot caminant per senders fàcils i descobrir la flora, pobles i antigues formes de viure de la zona. 

 

Vall de Ribes

Una altra excursió que juga amb la descoberta del territori, en aquest cas del Ripollès, és el guiatge per diversos senders de la zona, amb l’empresa Marxa Nòrdica Vall de Ribes. Aquesta és una proposta dirigida a aquelles famílies interessades per la vida saludable i activa. Depenent de l’edat i la condició física dels participants, Marxa Nòrdica Vall de Ribes us trobarà l’excursió perfecta per fer amb nens i nenes i adaptada totalment als vostres interessos.  

 

La Cerdanya

La vall de la Cerdanya és un altre indret perfecte on fer excursions amb nens a Catalunya. De la mà de Penyes Altes Outdoor Services, podreu descobrir els racons més màgics de la vall, ja sigui caminant, en bicicleta de muntanya, raquetes de neu… Us dissenyaran rutes per la Cerdanya amb el nivell de dificultat que desitgeu! Si el que us interessa és el turisme actiu i cultural, 360xplore és una opció molt recomanable per descobrir la vall de la Cerdanya de forma personalitzada. Així doncs, si teniu un interès especial per la Cerdanya, amb aquestes dues empreses de segur que aconseguireu l’excursió familiar perfecta.

 

Terres de l’Ebre

Heu sentit mai a parlar de la Reserva Natural de Sebes? Situada a la província de Tarragona, és un dels espais naturals més importants de les Terres de l’Ebre. En aquest paradís natural us esperen més de 250 hectàrees d’aigües lliures, aiguamolls, boscos de ribera i illes fluvials! A més, podreu endinsar-vos als boscos de ribera, canyissars i camps d’oliveres centenàries, observar aus, cavalls i cigonyes i, fins i tot, acabar la visita amb un tast de Lutra, la cervesa artesana de la Reserva Natural de Sebes. 

 

La Garrotxa

I per acabar, us proposem una excursió pel Volcà Croscat i la Fageda d’en Jordà, els dos espais més emblemàtics del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Amb l’empresa En Ruta Girona podreu practicar senderisme en família i descobrir els indrets més amagats i autèntics de la regió volcànica, com per exemple amb l’excursió ‘Rius de lava’. I si voleu acabar amb un dia rodó, contacteu amb Natura & Màgia; disposen de guies il·lusionistes que us faran jocs de màgia mentre descobriu la Garrotxa. Una experiència molt amena, on natura i màgia van de bracet; ideal per fer amb canalla de totes les edats, no creieu?

 

 

Com heu pogut comprovar, tenim una pila de propostes per fer excursions amb nens a Catalunya i en aquest post només us n’hem recomanat unes quantes. Si voleu descobrir altres excursions i rutes de senderisme recollides a Naturexperience, feu clic aquí.  

 


 

Informació sobre protecció de dades: Responsable: Consorci Leader Pirineu Occidental, P2500094D. Finalitat: Enviar les notícies del nostre blog que són del seu interès. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No es cediran dades a tercers, excepte autorització expressa o obligació legal. Drets: Accés, rectificació, supressió o oblit, limitació, oposició, portabilitat i no ser objecte de decisions individuals automatitzades. També es pot retirar el consentiment atorgat. Dades de contacte: C/ Pau Casals, 14 Baixos - 25620 Tremp (Lleida), dpd@leaderpirineuoccidental.cat Informació addicional: Podeu consultar informació addicional i detallada a la nostra Política de Privacitat.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per subscriure's, reconeixeu que la vostra informació serà transferida a Mailchimp perquè la processi. Obteniu més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.