De les moltes fórmules de descoberta del territori que teniu al vostre abast, la bicicleta és una de les que us aportarà més satisfacció. El ciclisme, en totes les seves modalitats i amb el ritme que més s’adapti als vostres desitjos, és un perfecte enllaç amb el passat dels pobles i valls dels espais naturals de Catalunya, i també una connexió amb vosaltres mateixos i amb l’entorn que us envolta. I és que les rutes en bici us faran una mica més feliços descobrint racons que ni sospiteu que existeixen, i que vistos amb les mans al manillar prenen sempre una màgia especial.

Els darrers anys les bicis elèctriques han entrat amb molta força al sector, sobretot perquè aporten un extra d’ajuda al pedaleig que permet gaudir, sense tant d’esforç, de sortides amb amics o amb tota la família. I quan diem que una bici ens acosta a la felicitat, no ho afirmem a l’atzar. Enfilar-s’hi i començar a pedalar ens apropa als companys de sortida, ens fa més forts i sans i ens ajuda a avançar endavant, amb optimisme. A Catalunya hi ha un munt de propostes de sortides amb bicicleta que podeu fer pel vostre compte o guiats per experts de cada territori.

A la Vall de Cardós, per exemple, podeu fer una extraordinària descoberta de la zona llogant  una E-Bike de muntanya. Ecològica i silenciosa serà la vostra aliada perfecta per conèixer els espectaculars paisatges i els secrets que amaguen els poblets d’aquesta estreta vall de la zona del Pallars Sobirà.

També amb bici elèctrica us proposem la sortida entre vinyes per la Serra Llarga i el Secans de la Noguera. Tant la sortida com l’arribada son al Monestir de les Avellanes, i la ruta ens portarà a conèixer racons com les poblacions d'Algerri, Castelló de Farfanya i Os de Balaguer. I per recuperar forces i fer un glop de les terres de ponent, a mig recorregut ens aturarem a fer un tast de vins del Celler La Gravera, en unes vinyes centenàries i amb un tast final de productes de proximitat.

A banda de ser beneficiós pel medi ambient, anar amb bici també ens ajuda a reduir l’estrès i a fluir amb la vida. Ho comprovareu en primera persona amb aquesta ruta de mig dia en bicicleta elèctrica pel Delta de l’Ebre, amb un recorregut que voreja la Badia del Fangar. Aquest dia no us podeu deixar la càmera, perquè una infinitat d’aus aquàtiques us envoltaran durant tota la ruta, que discorre també per les hipnotitzants platges del Delta.

I si ja preveieu que una sortida de mitja jornada se us farà curta també teniu l’opció de fer aquesta ruta d’un dia pel Delta de l’Ebre amb bici elèctrica. A cada pedalada sentireu les emocions que genera aquesta activitat, en un entorn únic envoltats de camps d’arròs i circulant per un agradable carril bici fins a la gran desembocadura de l’Ebre. Una ruta que podeu adaptar al vostre gust per gaudir tranquil·lament de l’esplendor paisatgístic d’aquest espai natural.

 

Sortides guiades i amb tast de productes

Com dèiem, hi ha opcions per a fer al vostre aire i també rutes guiades, per si preferiu que guies experts en ciclisme de cada territori us condueixin pels millors senders. De la mà de les empreses rurals especialitzades podreu adaptar les sortides a la vostra conveniència, com per exemple, amb les rutes guiades amb bici per la Cerdanya. Us ofereixen sortides de totes les modalitats (carretera, BTT i elèctriques) amb acompanyant, tant si les voleu fer amb família com amb grups o amb els companys d’empresa. I no us heu de preocupar de res perquè us facilitaran les bicis i tot l’equipament necessari per gaudir d’una jornada que fomentarà les emocions positives.

Tornant al Delta de l’Ebre, també podeu descobrir-lo amb un guia ciclista. En aquest cas la ruta ens portarà fins a l’obrador Kensho Sake, on podreu degustar el primer licor mediterrani elaborat amb arròs del Delta de l’Ebre. La sortida guiada pel mig dels arrossars i les inhòspites platges us permetrà gaudir d’un tast de sake, amb ostres del Fangar i tapes tradicionals amb maridatge.

La fórmula de descoberta de paisatge sumada al tast de productes de la zona també la podeu gaudir amb la ruta en bici elèctrica entre Castells del Sió. El recorregut us portarà a conèixer diferents fortificacions dels Plans de Sió, amb sortida i arribada al Castell de Concabella. La sortida també inclou una visita guiada al Castell de Pallargues, amb un tast de vi, i conclou amb la degustació de productes de proximitat amb l’arribada de nou a Concabella.

 

Rutes per etapes pels més exigents

Els qui ja porteu quilòmetres a les cames i heu trobat en la bici un mitjà de descoberta personal i del paisatge que us envolta, heu de tenir en compte algunes de les rutes per etapes que us tenim preparades. A banda de l’exigència física aquestes sortides de vàries jornades fomenten l’harmonia del grup i enforteixen l’assoliment d’objectius, un aspecte que sempre reconforta a nivell personal.

Per començar, us parlarem de la Trans Pedraforca, una ruta que podeu fer en 2, 3 o 4 dies al voltant d’aquesta muntanya carregada de màgia, amb diverses opcions de recorregut. Sigui quina sigui la que escolliu, pedalareu intensament entre meravelloses fagedes, solitàries pastures i extenses coníferes. El paquet de la ruta inclou el transport d’equipatge, una selecció d’allotjaments per a recuperar forces, mitja pensió, mapes i tracks i GPS opcional, perquè no hagueu de patir per res i pugueu gaudir al màxim d’una gran aventura en BTT amb els companys.

Les sortides de diversos dies són rutes intenses en tots els sentits, tant pels quilòmetres i els desnivells que afronten com per la gran recompensa que suposa haver-les assolit. Ho podreu comprovar també si us decidiu per la Trans Ports, una ruta per etapes de 2, 3 o 4 dies pels Ports de Tortosa-Beseit, un territori tan privilegiat com poc concorregut i amb uns paisatges sorprenents. La proposta també inclou tots els serveis, transport i allotjament.

I acabem en terra de volcans, amb la Trans Garrotxa, una ruta de diversos dies amb BTT per descobrir la Garrotxa més desconeguda. Us garantim que quedareu fascinats pels nombrosos senders i corriols que discorren entre espesses fagedes i alzinars, així com per la gran quantitat de rierols i gorgs que trobareu entre vells molins, antics masos i nombroses ermites romàniques escampades pel territori. El paquet de la ruta també inclou tots els serveis, perquè us pugueu centrar exclusivament en un repte tan exigent com absolutament espectacular.

 

Informació sobre protecció de dades: Responsable: Consorci Leader Pirineu Occidental, P2500094D. Finalitat: Enviar les notícies del nostre blog que són del seu interès. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No es cediran dades a tercers, excepte autorització expressa o obligació legal. Drets: Accés, rectificació, supressió o oblit, limitació, oposició, portabilitat i no ser objecte de decisions individuals automatitzades. També es pot retirar el consentiment atorgat. Dades de contacte: C/ Pau Casals, 14 Baixos - 25620 Tremp (Lleida), dpd@leaderpirineuoccidental.cat Informació addicional: Podeu consultar informació addicional i detallada a la nostra Política de Privacitat.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per subscriure's, reconeixeu que la vostra informació serà transferida a Mailchimp perquè la processi. Obteniu més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.