A Catalunya hi ha una gran oferta de rutes i itineraris gràcies a la gran extensió natural i paisatgística que tenim. Rutes per fer a peu, en bicicleta, per fer amb canalla, trams en BTT… Però també existeixen moltes rutes a cavall per Catalunya que permeten descobrir i gaudir de l’entorn d’una manera diferent. Si sou dels que us agrada la fauna i la flora, en aquest post us portem propostes perquè pugueu conèixer el territori damunt d’un cavall. Agafeu paper i boli i apunteu-vos aquelles rutes a cavall per Catalunya que més us agradin!

Rutes a cavall pel Pirineu

Comencen pel Pirineu. Al Pallars Sobirà, amb Cavalls Wakan, teniu moltes possibilitats i rutes diferents per fer a cavall. Tres itineraris molt macos són: 

En primer lloc: el Passeig del Collverd, una excursió a cavall d’una hora aproximadament que va des del poble de Montcortès fins a l’Espai Natural de l'Estany de Montcortès. És apte per a qualsevol genet, amb experiència o sense, i a més, sempre anireu acompanyats per un guia professional. 

En segon lloc: la Ruta del Milà, d'unes 2 hores de durada, que us permetrà conèixer tranquil·lament el patrimoni natural dels voltants de l’Espai Natural de l'Estany de Montcortès, tot cavalcant pels antics camins usats per accedir a prats, camps i boscos.

I, finalment, si ja teniu més experiència i us agrada muntar a cavall de manera regular, la Ruta de la Masia de Peracalç és una opció molt bona. Es tracta d’una ruta circular de dos dies en la qual cavalcareu la frontera entre les comarques del Pallars Sobirà i Pallars Jussà, sempre dins de l’àmbit territorial del Geoparc Mundial UNESCO Orígens.

Però l’oferta no s’acaba aquí. A Sort, amb Turisnat Sort, descobrireu el Pirineu en família, on no només podreu fer excursions a cavall pel Parc Natural de l’Alt Pirineu sinó també activitats esportives de riu i muntanya que us faran sentir l’essència dels Pirineus. Un altre lloc idíl·lic del Pallars Sobirà per fer rutes a cavall és la Vall de Cardós; amb Aventura Verda, podreu recórrer els paisatges emblemàtics d’aquesta vall damunt d’un cavall tot passejant per camins i travessant rius.

Rutes a cavall per la Cerdanya i el Ripollès

A les comarques gironines de la Baixa Cerdanya i el Ripollès, amb els seus entorns verds i humits, hi ha camins i rierols molt interessants per recórrer a cavall. L’Hípica els Torrents, de Bellver de Cerdanya, ofereix excursions a cavall enmig de la natura: vorejant la muntanya de Pi i la muntanya de Riu, travessant la vall de l'Ingla, visitant els pobles de Nas, Prats, Prullans, Montellà… Ideal per gaudir de paisatges espectaculars, combinant l’alta muntanya amb zones de cultiu i rierols. I si teniu canalla d’entre 3 i 11 anys, també poden començar amb un passeig en poni a l’Hípica Mas Batlló, a Vilallonga de Ter. 


 

Cavalls lliures al Berguedà

Seguint amb territoris humits i amb gran valor paisatgístic, al Berguedà hi ha la Fundació Miranda, creada per difondre el coneixement i el respecte pels cavalls, les persones i la terra. Allà podreu conèixer alguns cavalls de la Fundació i descobrir amb ells com és el seu benestar, la seva vida en ramat, què els agrada, quines són les seves necessitats…. i entrar així en contacte amb els cavalls en el seu medi natural. Sona bé, oi?

Equinoteràpia a les terres lleidatanes

Finalment, si tornem a les terres lleidatanes, més en concret a la Seu d’Urgell, hi ha Equànima, una empresa que ofereix serveis de coaching ​​amb cavalls, equinoteràpia, ecoturisme, o podologia equina. Proposen activitats perquè tothom que els visiti pugui connectar amb la natura i relacionar-se amb els cavalls d’una manera diferent. 

 

Connexió equina, és una activitat d’una hora en què podreu descobrir com es comuniquen els cavalls, quina és la seva organització social i quines són les seves necessitats vitals i emocionals. Una altra de les propostes que ofereix Equànima és la meva família i els cavalls, on aprendreu nocions bàsiques d’etologia equina i fins i tot podreu raspallar els cavalls. A més, al final també podreu fer un petit exercici de coaching orientat a cohesionar el nucli familiar. És una proposta molt bonica per fer en família!

Com heu pogut comprovar, Catalunya és un territori ideal per fer excursions i rutes a cavall, una experiència diferent que us permetrà observar el paisatge des d’un altre punt de vista. L’aventura equina us està esperant, us hi animeu?

Informació sobre protecció de dades: Responsable: Consorci Leader Pirineu Occidental, P2500094D. Finalitat: Enviar les notícies del nostre blog que són del seu interès. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No es cediran dades a tercers, excepte autorització expressa o obligació legal. Drets: Accés, rectificació, supressió o oblit, limitació, oposició, portabilitat i no ser objecte de decisions individuals automatitzades. També es pot retirar el consentiment atorgat. Dades de contacte: C/ Pau Casals, 14 Baixos - 25620 Tremp (Lleida), dpd@leaderpirineuoccidental.cat Informació addicional: Podeu consultar informació addicional i detallada a la nostra Política de Privacitat.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per subscriure's, reconeixeu que la vostra informació serà transferida a Mailchimp perquè la processi. Obteniu més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.