La primavera ha esclatat exultant, amb els Pirineus de Catalunya encara recoberts d’una neu que es resisteix a deixar pas a un verd intens que ja domina a les valls i als espais rurals de tot el territori. El bon temps convida, encara amb més força, a sortir a gaudir de la multitud de propostes d’oci i natura que trobem escampades arreu, amb empreses especialitzades que us ajudaran a practicar-les amb seguretat i amb la garantia que viureu unes experiències de pel·lícula aquesta Setmana Santa.

Si voleu començar amb força, veient els espais rurals com mai heu fet, tingueu presents les activitats a l’aire que teniu a l’abast. Les emocions estan garantides des d’allà dalt, amb un territori únic sota els peus, ple de vida, de pobles i planes, muntanyes carregades de neu, camps de conreu i muntanyes que a vista d’ocell us semblaran una postal.

I quan poseu els peus a terra, assereneu-vos gaudint de la gastronomia i les múltiples propostes que trobareu, per viure en primera persona o per regalar a qui aprecieu. Cuina pirinenca, rutes temàtiques de l’oli o el vi, tastets de formatges artesans, sabors de la terra i del mar... Degusteu el territori des del seus orígens gastronòmics i fins a les més modernes adaptacions dels seus productes.

De tota manera, no vulguem córrer més del compte, i no donem per acabat un hivern que ens ha deixat gruixos importants de neu als Pirineus de Catalunya. Encara podeu gaudir de les darreres jornades de neu, i aprofiteu les diferents propostes relacionades amb l’esquí en totes les seves modalitats.

Una altra manera única i singular de gaudir del relax de la Setmana Santa és fer-ho amb bicicleta. De la mà d’empreses rurals especialitzades podreu enfilar-vos a la bici i fusionar-vos amb paisatges únics, vies verdes i camins solitaris, en unes rutes de BTT excepcionals que també us ajudaran a enllaçar diferents pobles i valls amarats de gastronomia i cultura. I si voleu aprofundir en aquest magnífic llegat de tradicions i d’oficis ancestrals que tenim a Catalunya, feu un cop d’ull a les activitats culturals. Precisament la festivitat de Setmana Santa conserva encara moltes tradicions culturals i a través de visites i tallers pràctics us podreu introduir en la història dels nostres avantpassats, en les tradicions dels nostres pobles, i descobrir un patrimoni fascinant.

I com no, la primavera és també època de senderisme, de tornar a trepitjar camins d’alta muntanya, encara freds però que a poc a poc van destapant vells senders per explorar, i amb un paisatge que us entusiasmarà. Els podeu recórrer pel vostre compte o amb la companyia de guies locals que us faran descobrir que el millor de caminar per aquests paisatges no és el destí final, sinó la riquesa natural que trobareu al llarg del camí.

I aprofiteu quan estigueu ben immersos en aquests paratges naturals per ampliar coneixements i aprendre a gaudir de l’entorn amb aquest ventall de cursos i tallers de natura. Una autèntica lliçó de natura que us farà creure encara més que ens envolta un món fascinant, i que Catalunya és un territori on sempre hi trobareu alguna nova proposta que us activarà l’instint d’exploradors. La Setmana Santa també és temps de retrobar-se amb aficions com l’ornitologia, la fotografia de natura, l’observació de la fauna i la flora... I teniu al davant una multitud d’activitats d’observació de la natura, d’interpretació i descoberta del medi natural. Les voleu descobrir?

I acabem les propostes per aquests dies tan especials amb un regal pels sentits, amb idees de relax i d’equilibri entre cos, ment i esperit amb les experiències de salut i benestar que podeu viure a Catalunya.

Informació sobre protecció de dades: Responsable: Consorci Leader Pirineu Occidental, P2500094D. Finalitat: Enviar les notícies del nostre blog que són del seu interès. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No es cediran dades a tercers, excepte autorització expressa o obligació legal. Drets: Accés, rectificació, supressió o oblit, limitació, oposició, portabilitat i no ser objecte de decisions individuals automatitzades. També es pot retirar el consentiment atorgat. Dades de contacte: C/ Pau Casals, 14 Baixos - 25620 Tremp (Lleida), dpd@leaderpirineuoccidental.cat Informació addicional: Podeu consultar informació addicional i detallada a la nostra Política de Privacitat.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per subscriure's, reconeixeu que la vostra informació serà transferida a Mailchimp perquè la processi. Obteniu més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.