Probablement no hi hagi vista més privilegiada que la de l’ocell, des d’un domini poc habitual per a nosaltres, amb la majestuositat del silenci que es respira allà dalt. De les diverses fórmules de vol que tenim a l’abast, un passeig en globus és una de les sensacions més autèntiques que podem trobar, una experiència vital per a tota la família amb un territori únic sota els peus, ple de vida, de pobles i planes, muntanyes encara emblanquinades de neu, camps de conreu... una postal que no oblidareu mai. I no patiu si no sou gaire amics de l’adrenalina ni les aventures extremes. A diferència del que pot semblar, volar en globus genera una pau insospitable. Amb un desplaçament suau i en vertical, la manca de balanceig  de la cistella on viatjareu fan que ni els més porucs tinguin cap vertigen ni sensacions desagradables. Només benestar i privilegi, natura i llibertat.

Comencem l’experiència de volar en globus a la Cerdanya, una de les zones per excel·lència dels amants de la muntanya i les activitats a l’aire lliure, i que en aquesta època encara ofereix una postal única, amb els cims nevats i un color de primavera que guanya terreny de les valls cap als cims, de manera irrefrenable. Farem un vol d’una hora i 15 minuts, sobrevolant aquesta àrea muntanyosa i fronterera, a primera hora del dia que és quan les corrents tèrmiques afavoreixen una millor experiència. Als nostres peus, els Pirineus, la Serra del Cadí i una panoràmica única de la plana de la Cerdanya, mentre ens movem al ritme del vent, però sense notar-lo. Penseu que viatjar en globus és molt més relaxant del que pot semblar a simple vista perquè l’aparell es mou a la mateixa velocitat i direcció que el vent. Ni tan sols el notareu a la cara ni us remourà els cabells perquè el desplaçament és suau i rítmic, és com si anéssim dins d’una bombolla.

Els vostres guies us faran fotos durant tot el trajecte, i el vol es complementa amb un brindis de cava i un esmorzar amb embotits típics de la Cerdanya després de l’aterratge, al costat mateix del globus.

Un balcó a mil metres de les zones rurals de la Catalunya central

Una altra zona de Catalunya que és excepcional per descobrir a vista d’ocell des de la cistella d’un globus és Montserrat. La singularitat d’aquesta serralada la fa única des de qualsevol punt de vista, i aquesta proposta de vol d’una hora i 15 minuts pel cel del Bages us fascinarà. Imagineu-vos descobrir una perspectiva única d’aquest majestuós paisatge, mentre el globus s’eleva suaument a trenc d’alba, superant potser alguna franja de núvols que us anirà fent créixer la sensació que esteu vivint una experiència excepcional. Us sorprendran les primeres fogonades del cremador, que faran que aquella enorme tela multicolor que teniu damunt vostre s’infli i comenci a enfilar-se amb una quietud que no sospiteu, sense moviments bruscs ni sensacions desagradables. I de seguida, el massís de Montserrat als vostres peus, descobrint escletxes de roca que mai heu vist a cap altra imatge i sentint que formeu part d’aquell paisatge fascinant del cor de Catalunya, divisant també els Pirineus i tota la plana d’Osona.  En aquest cas el vol també acaba amb l’entrega d’una foto per immortalitzar l’experiència i un brindis amb cava i esmorzar de la zona.

Una perspectiva mai vista del massís de Montserrat

I acabem amb una proposta de vol en globus a les terres del Solsonès, la comarca de les mil masies, que conserva un paisatge natural genuí i poc poblat. La vista des del globus us permetrà adonar-vos de l’enorme extensió rural de boscos, rius, camps de conreu i paratges d’alta muntanya.

Des de mil metres d’alçada us fascinarà la vista de Solsona, una de les ciutats amb més riquesa i patrimoni històric de Catalunya. De manera regular sentireu l’inconfusible soroll dels cremadors, que ajudaran a dirigir el globus cap a les corrents càlides més adients per continuar un viatge que no voldreu que acabi. El silenci i el relax que es viu allà dalt us permetrà veure des d’una perspectiva única el vol d’altres ocells, i fins i tot veure algun animal salvatge que corre per terra sense notar la vostra presència. La calma és tan gran que es poden arribar a sentir sorolls i converses dels pobles que sobrevolem. I compartir aquestes experiències amb els nostres acompanyants us farà sentir uns afortunats.

En arribar a terra, després d’un suau aterratge, també culminarem aquesta experiència amb un brindis i degustant alguns productes típics del Solsonès. Que tingueu un bon vol!

Informació sobre protecció de dades: Responsable: Consorci Leader Pirineu Occidental, P2500094D. Finalitat: Enviar les notícies del nostre blog que són del seu interès. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No es cediran dades a tercers, excepte autorització expressa o obligació legal. Drets: Accés, rectificació, supressió o oblit, limitació, oposició, portabilitat i no ser objecte de decisions individuals automatitzades. També es pot retirar el consentiment atorgat. Dades de contacte: C/ Pau Casals, 14 Baixos - 25620 Tremp (Lleida), dpd@leaderpirineuoccidental.cat Informació addicional: Podeu consultar informació addicional i detallada a la nostra Política de Privacitat.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per subscriure's, reconeixeu que la vostra informació serà transferida a Mailchimp perquè la processi. Obteniu més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.